Köp nu – 199 kr inkl. frakt

Folkrepubliken Walmart

Utgiven 25 november 2020
ISBN 978-91-89155-03-9

Folkrepubliken Walmart

Hur de globala storföretagen lägger grunden till socialismen

Av Leigh Phillips, Michal Rozworski

“Philips och Rozworskis bok är en vältajmad uppmaning att ompröva sanningen att marknaden alltid gör det bättre.”
 – Hettie O’Brien, New Statesman

“Rapp och provokativ. Den erbjuder ett uppfriskande perspektiv på dagens i högsta grad planerade kapitalistiska företag, och på utsikten till en ny form av demokratisk, transparent och socialistisk planering”.
 – Ann Pettifor, Times Literary Supplement

De största planerade ekonomierna är inte längre länder, utan multinationella företag som Walmart och Amazon. För både vänstern och högern är de symboler för marknadskapitalismen. Deras häpnadsväckande framgångar tycks bekräfta den gamla föreställningen att det moderna samhället är för komplext för att underkastas en plan.

Men planering i stor skala är inte bara möjlig. Den finns redan, och den fungerar. Med utgångspunkt i hur dagens globala storföretag fungerar väcker vetenskapsjournalisten Leigh Phillips och ekonomen Michal Rozworski nytt liv i frågan om hur demokratin kan utvidgas till hela samhället.

Folkrepubliken Walmart är en engagerande och välargumenterad resa genom ekonomiska teorier och planeringens historia. Klimatkrisen och coronapandemin gör demokratisk planering viktigare än någonsin. De senaste årtiondenas teknologiska framsteg och framväxten av världsomspännande företag visar att den också är möjlig.

Köp nu – 199 kr inkl. frakt

Du kanske också är intresserad av...

Folkrepubliken Walmart

Utgiven 25 november 2020
ISBN 978-91-89155-03-9