Just nu – 99 kr

Underskottsmyten

Utgiven 3 december 2020
ISBN Inbunden 978-91-89155-14-5
Antal sidor 250
Mått 135x210mm

Underskottsmyten

Modern penningteori och konsten att bygga en bättre ekonomi

Av Stephanie Kelton

“Stephanie Kelton är en oundgänglig källa till moralisk klarsyn … de sanningar hon lär oss om pengar, skuld och underskott ger oss verktygen vi så desperat behöver för att bygga en trygg framtid åt alla” – Naomi Klein

“En rockstjärna inom sitt fält” – The Times

“Den här boken kommer att bli inflytelserik” – Financial Times

Fakta

Oavsett vilken utmaning vi står inför – att stärka sjukvården, skapa nya jobb eller förhindra en klimatapokalyps – uppstår oundvikligen samma fråga: Hur ska vi betala för det?

I Underskottsmyten visar Stephanie Kelton att den frågan är missriktad. Allt vi har fått lära oss om pengarnas och de statliga utgifternas roll i ekonomin är fel – i synnerhet tron att underskott äventyrar vårt långsiktiga välstånd.

Med hjälp av modern penningteori presenterar Kelton en helt ny syn på hur kan använda våra resurser för att maximera samhällets potential. Snarare än att fråga oss hur vi ska betala för att förbättra samhället uppmanar hon oss att fråga: vilka underskott har faktiskt betydelse?

Stephanie Kelton är den ledande tänkaren och mest kända förespråkaren för modern penningteori (MMT) – den viktigaste idén inom nationalekonomin på årtionden. Här erbjuder hon en radikalt annorlunda och djärv vision för hur vi kan bygga ett rättvist och välmående samhälle.

Boken ges ut i samarbete med det fackliga idéinstitutet Katalys.

Just nu – 99 kr

Du kanske också är intresserad av...

Underskottsmyten

Utgiven 3 december 2020
ISBN Inbunden 978-91-89155-14-5
Antal sidor 250
Mått 135x210mm