Köp nu – 249 kr inkl. frakt

Tillbaka till Reims

Utgiven 30 juni 2018
ISBN 978-91-87777-34-9

Tillbaka till Reims

Av Didier Eribon

”Omistlig läsning om klassresan ut ur garderoben” – Aftonbladet ”ett rasande och välskrivet inlägg i debatten om högerpopulisternas framgångar” – Dagens ETC ”Där klasstoltheten försvinner kryper fascismen in” – Arbetet Sommarläsning – Filosofiska rummet i P1

Fakta

I Tillbaka till Reims (Retour à Reims) söker sig Didier Eribon tillbaka till hemstaden för att reflektera kring den sociala skammen. På vägen till frigörelse har författaren förträngt sin uppväxt och arbetarbakgrund.

Mer än halva livet har den franske sociologen levt som öppet homosexuell i kosmopolitiska storstadsmiljöer, på betryggande avstånd från den nordfranska arbetarkultur han flydde i sin ungdom. I sina akademiska arbeten om sexuell skam har han med tiden etablerat sig som en av Frankrikes ledande queerteoretiker. Men genom resan till Reims inser han hur lite han under alla dessa år velat befatta sig med en annan typ av skam: den sociala skammen.

Didier Eribons banbrytande essä hyllades av Le Monde, Libération, L’Express och andra tidningar när den gavs ut 2009. Den har gjort stort intryck på debatten om högerpopulistiska Front Nationals framgångar inom arbetarklassen och den tyska översättningen som kom ut 2016 har i skrivande stund sålt över 100 000 exemplar och blivit en viktig referenspunkt i samhälls- och kulturdebatten.

Översättning: Johan Wollin.

Köp nu – 249 kr inkl. frakt

Du kanske också är intresserad av...

Tillbaka till Reims

Utgiven 30 juni 2018
ISBN 978-91-87777-34-9

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Patrice Normand/Opale/Leemage.