Köp nu – 249 kr inkl. frakt

Min historia

Utgiven 23 november 2015
ISBN häftad 978-91-87777-13-4
Antal sidor 384
Vikt ca 490 gram
Mått B135 x H210 mm

Min historia

Av Assata Shakur

”En övertygande berättelse om politiskt uppvaknande och radikalisering, där vi genom Assata Shakur ser ett ruttet samhälle som gjort frihet och jämlikhet till exklusivt vita privilegier.” – Sam Sundberg i GP. Artiklar i Svenska Dagbladet, GP (endast papper), Dast Magazine

Fakta

Hon är känd som en av grundarna till Svarta befrielsearmén, medlem av Svarta pantrarna och gudmor till hiphoplegenden Tupac Shakur.

År 2013 blev hon den första kvinnan någonsin att tas upp på listan över FBI:s mest efterlysta terrorister. Nu kommer Assata Shakurs skakande självbiografi för första gången på svenska.

Livstidsdomen för mordet på en vit delstatspolis 1973 delade USA. Fallet Assata blev en symbol för rasism och polisbrutalitet. Där kritiker såg en hänsynslös mördare såg Assatas försvarare ett offer för en systematisk och rasistisk kampanj för att kriminalisera svarta befrielseorganisationer.

I sin personliga och politiska självbiografi skildrar Assata de erfarenheter som fick henne att omfamna ett liv av aktivism. Assata Shakur – min historia är ett bidrag till historieskrivningen och den nutida debatten om rasism och diskriminering. Boken intar en självklar plats intill Malcolm X självbiografi och Maya Angelous böcker.

Assata Shakur är också känd som Joanne Chesimard. Hon rymde från fängelset 1979 och lever idag i exil på Kuba. FBI erbjuder upp till en miljon dollar för information som kan leda till hennes gripande.

Med förord av Angela Davis och Nathan Hamelberg.

Assata Shakurs dikter har tolkats till svenska av Athena Farrokhzad och Leandro Schclarek Mulinari.

Köp nu – 249 kr inkl. frakt

Du kanske också är intresserad av...

Min historia

Utgiven 23 november 2015
ISBN häftad 978-91-87777-13-4
Antal sidor 384
Vikt ca 490 gram
Mått B135 x H210 mm

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Verbal förlag.