Slutsåld
Finns i handeln som e-bok.

Sverigedemokraternas svarta bok

Utgiven 1 juli 2014
ISBN pocket 978-91-87777-04-2
ISBN e-bok 978-91-87777-10-3
Antal sidor 272

Köp e-bok från Bokus eller Adlibris

Sverigedemokraternas svarta bok

Av Kristian Borg, Madelene Axelsson (red.)

Fakta

Nu kommer Sverigedemokraternas svarta bok: en påminnelse om partiets mörka historia och hur den lever kvar, i en tid när det är viktigare än någonsin för Sverigedemokraterna att framstå som rumsrena. Boken samlar några av Sveriges främsta kännare av rasism, fascism och nazism, bland andra Henrik Arnstad, Mathias Wåg och Mikael Ekman.

Sverigedemokraterna bildades inför valet 1988 ur rasistiska Bevara Sverige svenskt. Vägen har varit lång från vikingarock, vitmaktmusik och nynazistisk terror till ett riksdagsparti med öppet tillträde till tv-sofforna.

För att bli en stabil organisation med ett städat yttre har partiet genomgått otaliga konflikter och tvingats införa ”nolltolerans mot rasism”. Men Sverigedemokraterna har svårt att balansera den putsade fasaden med den aggressiva rasismen. Skandaler och avhopp kantar vägen och sedan valet 2010 har över 60 företrädare uteslutits. Flera återfinns i nazistiska och fascistiska partier eller organisationer. Samtidigt finns en lång svans av sympatisörer som hatar och hotar på nätet, med partiets goda minne.

I denna högaktuella antologi skriver journalister och forskare – samtliga experter på högerextremism – om Sverigedemokraternas smutsiga historia och nutid. Vad har de sagt och gjort den senaste mandatperioden? Vilka rasistiska nätverk finns runt partiet? Varför är Sverigedemokraterna fascister och varför ökar deras väljarbas för varje val?

Medverkande: Henrik Arnstad, Lovisa Broström, Mats Deland, Jason Diakité, Mikael Ekman, Inte rasist men…, Diana Mulinari, Anders Neergaard, Måns Nilsson och Mathias Wåg.

Slutsåld

Du kanske också är intresserad av...

Sverigedemokraternas svarta bok

Utgiven 1 juli 2014
ISBN pocket 978-91-87777-04-2
ISBN e-bok 978-91-87777-10-3
Antal sidor 272

Köp e-bok från Bokus eller Adlibris

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Verbal förlag.