Slutsåld

Rån för revolutionen

Utgiven 25 september 2014
ISBN häftad 978-91-86923-06-8
Antal sidor 240
Vikt ca 275 gram
Mått B135 x H200 mm

Rån för revolutionen

Blekingegadegruppen inifrån

Av Gabriel Kuhn

Artiklar m.m.: Aftonbladet, Tidningen Kulturen, Arbetaren, Brand 1/2015 (endast papper), Weekendavisen (endast papper)

Fakta

Den danska så kallade Blekingegadeligan rånade värdetransporter och postkontor i Danmark under 1970- och 80-talet och skickade pengarna till befrielserörelser i tredje världen. Gruppen har på senare år uppmärksammats i böcker och tv-serier. Nu kommer för första gången aktivisternas egen berättelse.

Genom historiska dokument och unika intervjuer skildrar Gabriel Kuhn historien om den danska vänsterns svarta får. Medlemmarna berättar om sina lagliga och olagliga aktiviteter, samarbetet med palestinska PFLP och vardagen som kriminell i revolutionens tjänst.

Rån för revolutionen ger en djup inblick i gruppens teoretiska utveckling, från sextiotalets maoism till ekonomiska teorier om det ojämna utbytet mellan rika och fattiga länder. I centrum står dock de praktiska frågorna om hur man som invånare i ett imperialistiskt land kan göra konkret skillnad och bidra till en socialistisk utveckling.

Boken är ett viktigt bidrag till vänsterns historieskrivning. Blekingegadegruppens perspektiv på global rättvisa är högaktuellt i en värld där de före detta kolonierna fungerar som den rika världens fabrik och klyftan mellan fattig och rik bara växer.

Boken ges ut i samarbete med våra vänner på Koloni förlag.

Slutsåld

Du kanske också är intresserad av...

Rån för revolutionen

Utgiven 25 september 2014
ISBN häftad 978-91-86923-06-8
Antal sidor 240
Vikt ca 275 gram
Mått B135 x H200 mm

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Verbal förlag.