Just nu – 49 kr

Afghanistans enda gris

Utgiven 17 mars 2016
ISBN häftad 978-91-87777-05-9
Antal sidor 201
Vikt ca 285 gram
Mått B135 x H210 mm

Afghanistans enda gris

och andra vykort från imperiernas kyrkogård

Av Ivar Andersen, Christoffer Hjalmarsson

Fakta

Samma dag som Ivar Andersen och Christoffer Hjalmarsson landar i Afghanistan bränner amerikanska soldater Koranen på flygbasen Bagram. De svenska frilansjournalisterna ger sig genast ut för att bevaka protesterna. Det går sådär. Medan talibanerna passerar utanför tvingas de gömma sig på ett bilgolv.

Det blir början på en lång relation till ett av världens mest krigshärjade länder. Vardagen i det som brukar kallas imperiernas kyrkogård är full av maktspel, storpolitik och våld. Men också av skratt, glädje och drömmar. Vi möter cricketfanatiker som spelar för fred, hårdrockare som gör metal om självmordsattacker och kvinnliga boxare som fajtas mot samhällets konservativa normer. Och så Afghanistans självutnämnda räddare, den partyglada biståndsindustrin som isolerat sig i en bubbla långt från folket.

Afghanistans enda gris är ett kalejdoskop av ögonblicksbilder. En fartfylld och uppriktig berättelse om livet som krigskorrespondent och om att lära känna ett land som inte liknar något annat.

Ivar Andersen är journalist och författare. Han har arbetat som reporter på Expressen och vikarierande kulturredaktör på DalaDemokraten. Boken innehåller bilder av Christoffer Hjalmarsson, flerfaldigt prisbelönt bildjournalist, senast i Årets bild 2016. Han är knuten till Expressen. Förutom Afghanistan har de rapporterat tillsammans från Ryssland, Syrien, USA och Indien.

Med förord av Pierre Schori, tidigare FN-ambassadör och biståndsminister.

Just nu – 49 kr

Du kanske också är intresserad av...

Afghanistans enda gris

Utgiven 17 mars 2016
ISBN häftad 978-91-87777-05-9
Antal sidor 201
Vikt ca 285 gram
Mått B135 x H210 mm

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Siavash Golzadeh.