Just nu – 49 kr

Kampen mot Putin

Utgiven 23 november 2015
ISBN häftad 978-91-87777-15-8
Antal sidor 217
Vikt ca 235 gram
Mått B135 x H210 mm

Kampen mot Putin

Den ryska proteströrelsens uppgång och fall

Av Per Leander

Fakta

Dagen innan Vladimir Putin skulle sväras in för sin tredje period som Rysslands president gick kravallpolis till brutal attack mot en fredlig demonstration på Bolotnajatorget i centrala Moskva. Få insåg då att 6 maj 2012 skulle bli början på den största politiska processen mot oppositionella i modern rysk tid.

Efter ett halvår av massdemonstrationer hade regimen bestämt sig för att krossa den växande proteströrelsen. Då hade den inte bara samlat de största demonstrationerna i Moskva sedan Sovjetunionens fall, utan också enat oppositionen – socialister, liberaler och nationalister – bakom kravet på fria val.

Kampen mot Putin. Den ryska proteströrelsens uppgång och fall tar med läsaren till den kokande stämningen på Moskvas gator och torg och till förhandlingarna mellan de olika oppositionsledarna som försöker hålla ihop rörelsen under trycket från interna slitningar och regimens förföljelser. Genom unika intervjuer med oppositionspolitiker som idag sitter fängslade eller lever i landsflykt bidrar boken med en ökad förståelse av Putins alltmer auktoritära styre, och inte minst av den mångfacetterade opposition som kämpar mot honom.

Per Leander, född 1982, är journalist och skriver för bland annat Aftonbladet Kultur, Fria Tidningen och Internationalen. Han var på plats i Moskva som reporter under protesterna mot Putin.

Just nu – 49 kr

Du kanske också är intresserad av...

Kampen mot Putin

Utgiven 23 november 2015
ISBN häftad 978-91-87777-15-8
Antal sidor 217
Vikt ca 235 gram
Mått B135 x H210 mm

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Jonatan Johansson.