Katalys essä

Katalys essä är en serie böcker som vi tror den breda vänstern behöver. För vi behöver dem själva. Här ger vi plats för skribenter vi vill läsa mer av men inte med ett ord för mycket. Vi lever i en tid som präglas av snuttifiering och lögner. Där vill Katalys essä ge fördjupning, fakta och mod. Vi vill skapa en plats för den intellektuella vänstern att utveckla sina tvivel, sina långa tankar och nya idéer. Eller som författaren Kjell Johansson uttrycker sitt uppdrag: Ge tröst, ge hopp, mana till motstånd.

Katalys essä är ett samarbete mellan det fackliga idéinstitutet Katalys och Verbal förlag, och utkommer ungefär en gång per kvartal.

Missa inga böcker! Som prenumerant på Katalys Essä får du kommande delar i serien direkt i brevlådan före alla andra till ett förmånligt pris – samtidigt som du bidrar till att vi kan fortsätta ge ut bra litteratur. Dessutom får du rabatterbjudanden på tidigare delar och andra titlar från Verbal förlag.

För endast 399 kr får du fyra delar av serien med start från nr 6 – Röd frihet? En essä om hur Socialdemokraterna övergav sin frihetsvision och blev repressiva av Ulf Bjereld. Ordinarie pris 596 kr.

Senast utgivnaBokstavsordning
Köp nu – 149 kr inkl. frakt

Arbetets värde

Niklas Blomqvist
Utgiven 2024
Köp nu – 149 kr inkl. frakt

Röd frihet?

Utgiven 2023
Köp nu – 149 kr inkl. frakt
Finns även i handeln som e-bok.

Människan först!

Lena Sommestad
Utgiven 2023
Köp nu – 149 kr inkl. frakt

Fransk klasskamp och demokratins framtid

Utgiven 2022
Köp nu – 149 kr inkl. frakt

Vad hade Erlander gjort?

Daniel Suhonen
Utgiven 2021
Köp nu – 139 kr inkl. frakt

Vad kommer efter socialdemokratin?

Jenny Andersson
Utgiven 2021
Köp nu – 139 kr inkl. frakt

Coronateserna

Rasmus Landström
Utgiven 2020