Köp nu – 219 kr inkl. frakt

Svenska palmen

Utgiven 10 november 2021
ISBN Inbunden 978-91-89155-992
Antal sidor 256
Mått 135x210 mm

Svenska palmen

Av Pelle Sunvisson

”Precis så här funkar det i den cyniska byggbranschen, där migrantarbetare utnyttjas på löpande band. Huvudpersonen Ruslans kamp för jobb, mat och vänskap är inte bara en vacker berättelse. Det är också en rå skildring av den parallellvärld där människor utan papper bygger vårt land.”
– Johan Fyrk, reporter på Byggnadsarbetaren och författare till Svartjobbsfabriken

Skönlitteratur

En novembernatt kommer tjugoettårige Ruslan till Stockholm för att arbeta ihop det han inte kan tjäna i Ukraina. På fickan har han pengar för två veckors uppehälle och ett turistvisum giltigt i tre månader. Genom nätforumet Svenska palmen träder han in i en ryskspråkig värld av arbetsköpare och mellanhänder.

Det visar sig snart vara en värld som sträcker sig in i svenskarnas hem, upp på deras tak och in i deras myndigheter. Ruslan erbjuder allt han har, sitt arbete och sin ungdom. Sent, alltför sent, inser han att det som utlovats i utbyte aldrig kommer att betalas ut.

Svenska palmen är en skönlitterär skildring av ett fiktivt öde, men den är också en detaljerad redogörelse för faktiska arbetsvillkor. 

I förarbetet till boken har Pelle Sunvisson under sex månader arbetat som papperslös i Stockholm. Samtliga arbeten som skildras i boken är sådana som han under den tiden själv utfört.

Köp nu – 219 kr inkl. frakt

Du kanske också är intresserad av...

Svenska palmen

Utgiven 10 november 2021
ISBN Inbunden 978-91-89155-992
Antal sidor 256
Mått 135x210 mm