Just nu – 99 kr

Lillflickan

Utgiven 11 maj 2022
ISBN Inbunden 978-91-89155-80-0
Antal sidor 160
Första recensionsdatum 27 maj 2022

Lillflickan

Av Fatima Daas

»En viktig bok som kommer att väcka tusentals diskussioner. Varmt rekommenderad!« Adam Hocker, Albertine

»Fatima Daas mejslar fram ett porträtt, som en tålmodig, uppmärksam skulptör… eller som en minröjare, medveten om att varje ord kan få allt att explodera.  Virginie Despentes, författare och regissör

Skönlitteratur

Fatima Daas debutroman tar avstamp i erfarenheten att växa upp i Clichy-sous-Bois, en förort till Paris. Med en kärnfull och hypnotiserande prosa utforskar författaren den inneboende konflikten i att leva med en mångfacetterad identitet: som muslim, lesbisk och fransk-algerier. 

Vissa ämnen är tabubelagda under uppväxten, men när Fatima flyttar hemifrån och får distans till familjen börjar hon utforska sin sexualitet och sitt förhållande till islam som kvinna. När Nina kommer in i hennes liv inser hon att något centralt har fattats henne. Lillflickan är ett vitalt porträtt av en ung kvinna i en värld av motsägelser. 

Fatima Daas (pseudonym) är född 1995 och bosatt i Frankrike. Hon har fått Les Inrockuptibles debutantpris och ett internationellt litteraturpris av Haus der Kulturen der Welt i Berlin. Boken är översatt till åtta språk. Som författare är Daas influerad av Marguerite Duras och Virginie Despentes och hon definierar sig själv som intersektionell feminist.

Just nu – 99 kr

Lillflickan

Utgiven 11 maj 2022
ISBN Inbunden 978-91-89155-80-0
Antal sidor 160
Första recensionsdatum 27 maj 2022

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Verbal förlag.