Just nu – 99 kr

Latuff

Utgiven 30 november 2011
ISBN häftad 978-91-97749-53-4
Antal sidor 126
Vikt ca 260 gram
Mått B168 x H168 mm

Latuff

Med pennan som vapen

Av Carlos Latuff, Ivar Andersen (red.)

”Carlos Latuff är en oerhört vass satiriker; han är träffsäker, kontroversiell och provocerande. Ibland går han över gränsen, men det är inte av misstag – Latuff vill chockera, vill utmana, vill förändra världen med sina bilder, inte nödvändigtvis med exakt och utsökt precision – snarare är karikatyrer, överdrifter och generaliseringar hans främsta vapen.” Nils Ahnland, BTJ-häfte 12110062 Fler artiklar: Svenska kommittén mot antisemitism, Fria Tidningen 1 , Fria Tidningen 2

Fakta

Den tecknade bilden har en brännhet politisk kraft, det visade Muhammedkarikatyrerna. Men Carlos Latuff sparkar inte nedåt. För första gången samlas nu ett urval av den brasilianske satirikerns verk i en bok.

I mer än tio år har han skoningslöst häcklat makten. Han har skildrat kampen mot Israels ockupation och USA:s krig. Och han har anklagats för antisemitism och rasism. Urvalet utgör en samtida historieskrivning om en värld i konflikt, tecknad av en aktivist som medvetet har valt bort konsten till förmån för propagandan. ”Mitt syfte är att teckningarna ska vara till nytta för människorna som slåss på marken. Min intention är att göra teckningar som kan användas som vapen”, berättar Latuff. Den tecknade bilden har en brännhet politisk kraft, det visade Muhammedkarikatyrerna. Men Carlos Latuff sparkar inte nedåt. För första gången samlas nu ett urval av den brasilianske satirikerns verk i en bok.

I mer än tio år har han skoningslöst häcklat makten. Han har skildrat kampen mot Israels ockupation och USA:s krig. Och han har anklagats för antisemitism och rasism. Urvalet utgör en samtida historieskrivning om en värld i konflikt, tecknad av en aktivist som medvetet har valt bort konsten till förmån för propagandan. ”Mitt syfte är att teckningarna ska vara till nytta för människorna som slåss på marken. Min intention är att göra teckningar som kan användas som vapen”, berättar Latuff.

Just nu – 99 kr

Du kanske också är intresserad av...

Latuff

Utgiven 30 november 2011
ISBN häftad 978-91-97749-53-4
Antal sidor 126
Vikt ca 260 gram
Mått B168 x H168 mm

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Verbal förlag.