Köp nu – 279 kr inkl. frakt

Genesis

Utgiven 25 mars 2023
ISBN Inbunden 978-91-89524-22-4
Antal sidor 196
Mått 135 x 210 mm
Första recensionsdatum 25 mars 2023

Genesis

Den stora berättelsen om alltings ursprung

Av Guido Tonelli

”Sinnesutvidgande” – Wired  

“En storslagen vision om de underverk vi har upptäckt, och omfattningen av det som vi fortfarande inte förstår” – Sunday Times

Fakta

Sedan tidernas begynnelse har människan förundrats av frågan om hur allting började. Men vetenskapen erbjuder en mycket mer fantasifull och kraftfull berättelse om världens skapelse än någon mytologi.

Det är utgångspunkten när Guido Tonelli, prisbelönt fysiker och en av forskarna bakom upptäckten av Higgsbosonen, tar oss med på en livlig resa genom universums historia. Vi får en inblick i de senaste upptäckterna inom fysiken, men också i de otroliga utmaningar vetenskapen möter när den utforskar de första ögonblicken i kosmos.

Genesis. Den stora berättelsen om alltings ursprung är en humanistisk skildring som tar hjälp av grekisk mytologi och indiska gudasagor för att förklara universums grundvalar, och samtidigt påminner om det mirakulösa i vår existens.

Med förord av Jonas Enander. Översättning: Björn Olofsson.

”Den vetenskapliga förmågan att bestämma universums egenskaper med stor noggrannhet är endast ett par decennier gammal. De nya kosmologiska insikterna har ännu inte sipprat ut i samhällets breda lager. Vi har inte hunnit skapa en gemensam berättelse om vårt ursprung och vår plats i universum. Jag hoppas därför att Tonellis Genesis får många läsare.”
– Ur förordet

Översättningen har gjorts med stöd av Centro per il libro e la lettura del Ministero della Cultura italiano.

Köp nu – 279 kr inkl. frakt

Genesis

Utgiven 25 mars 2023
ISBN Inbunden 978-91-89524-22-4
Antal sidor 196
Mått 135 x 210 mm
Första recensionsdatum 25 mars 2023