Slutsåld

Gatans entreprenörer

Utgiven 24 september 2018
ISBN danskt band 978-91-87777-40-0
Antal sidor 176
Mått B152 x H160 mm

Gatans entreprenörer

Av Fredrik Bergman

Fakta

Gatans entreprenörer skildrar människor som kommit till Sverige i hopp om ett bättre liv. Några har fått jobb i butikerna där de tidigare satt och tiggde, andra har hittat fungerande säsongs-inkomster eller säljer hemflätade korgar och stickade vantar.

Här finns Svetlana som försörjer sig i sitt nya hemland och nu vill hjälpa andra, Damien vars räfsor går åt som smör i solen på Gotland och blomstersystrarna Emilia och Petruta som ännu kämpar mot svåra villkor och krånglande myndigheter.

Men vi får också träffa Moa och Ragnhild som öppnade sina hem, musikern David som gjorde en platta ihop med Gabriel som tiggde i hans kvarter, som Gabriel sedan kunde sälja, och andra eldsjälar som ställt upp när samhället sviker.

Boken är en historisk betraktelse fylld av goda exempel på entreprenörskap och solidaritet i liten skala. Här finns både smittande kreativitet och viktiga lärdomar för framtiden.

Ett särskilt kapitel klargör vilka rättigheter EU-medborgare som vistas i Sverige har och visar på möjligheter i lagrummet för gatuhandel, bärplockning, hobbyverksamhet med mera.

Fredrik Bergman är tidigare journalist och folkhögskolelärare och har länge arbetat med socialt företagande och microentreprenörskap. År 2010 utsågs han till årets entreprenör för arbetet med föreningen Macken i Växjö, där han bland annat ansvarat för en skola i entreprenörskap för människor utanför arbetsmarknaden.

Han har tidigare gett ut boken Starta företag nästan utan pengar på Tillväxtverkets förlag.

Slutsåld

Du kanske också är intresserad av...

Gatans entreprenörer

Utgiven 24 september 2018
ISBN danskt band 978-91-87777-40-0
Antal sidor 176
Mått B152 x H160 mm

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Verbal förlag.