Köp nu – 179 kr inkl. frakt

Den tropiske detektiven

Utgiven 27 augusti 2018
ISBN danskt band 978-91-87777-39-4
Antal sidor 346
Mått 135 x 210 mm

Den tropiske detektiven

Av Zac O'Yeah

”Jag ler och skrattar mig igenom varje sida, rad och formulering” – Bengt Eriksson, Kristianstadsbladet

Om Operation: Operation (2015): ”Roligt? Ja, mer än så: heltokigt” – Borås Tidning Om Operation Sandalwood (2014): ”Zac O’Yeahs prosa är närmast psykedelisk och rasande rolig, man sugs in i en ohejdad rabelaisk eskapism som man aldrig vill ska ta slut” – Dala-Demokraten Om Tandooriälgen (2006): ”På en gång postapokalyptisk dystopi, burlesk samhällssatir och makaber noir är Zac O’Yeahs Tandooriälgen inte bara med svenska mått mätt något av det mest utflippade jag läst på år och dag” – Aftonbladet

Skönlitteratur

En ny skröna av kultförfattaren Zac O’Yeah! Den tropiske detektiven är den tredje romanen i den bästsäljande Mr Majestic-trilogin. Den här gången hamnar antihjälten Hari Majestic i knipa under sitt pass som bankomatvakt. För att lösa fallet kan han lyckligtvis anlita sin egen detektivbyrå Diamond & Majestic.

Intrigen utvecklas till en halsbrytande resa från Bangalore till Göteborg och jakten efter en stulen gudabild leder Majestic till ett kärt (nåja) möte med folktjänsteman Herman Barsk från hyllade Tandooriälgen (2006).

Zac O’Yeah är född i Finland 1967, uppvuxen i Göteborg och bosatt i Bangalore. Han har bland annat skrivit Augustprisnominerade Gandhi-biografin Mahatma! och reseskildringen Guru.

”Varje passage i denna färgsprakande berättelse ger anledning till flabb och eftertanke på samma gång. Trots den vid första påseendet barocka skildringen rör sig O’Yeah mycket nära gränsen till verkligheten när det gäller både miljöer och karaktärsteckningar, och det så skickligt att jag allt som oftast kommer på mig själv med att sätta skrattet i halsen.” – Carin Gerhardsen, författare till Hammarbyserien

Köp nu – 179 kr inkl. frakt

Den tropiske detektiven

Utgiven 27 augusti 2018
ISBN danskt band 978-91-87777-39-4
Antal sidor 346
Mått 135 x 210 mm

Omslag och pressbilder

Klicka för att hämta högupplösta versioner!
Ange alltid vid publicering: Foto: Clare Arni.