Tillbaka till Reims: årets viktigaste bok om klass och identitet

Utkommer i april 2018. Förbeställ nu i vår webbutik!

När hans far dör har Didier Eribon inte sett sin familj på över trettio år. Mer än halva livet har den franske sociologen levt som intellektuell och öppet homosexuell i kosmopolitiska storstadsmiljöer på betryggande avstånd från den nordfranska arbetarkultur han flydde i sin ungdom. Genom sina arbeten om sexuell identitet och i synnerhet om ”sexuell skam” har han med tiden etablerat sig som en av Frankrikes ledande queer-teoretiker. Det är först nu, när han beslutar sig för återvända till Reims, som han inser hur lite han under alla dessa år velat befatta sig med en helt annan typ av skam, den ”sociala skammen”, skammen han känner över sitt eget ursprung.

Läs mer ”Tillbaka till Reims: årets viktigaste bok om klass och identitet”

De som vi skickar tillbaka – utdrag ur Ivar Andersens bok Afghanistans enda gris

Just nu pågår en intensiv debatt om Sveriges utvisningar till Afghanistan – ett land som i årtionden härjats av utländska ockupanter, talibaner och inbördes strider. Följande text är ett utdrag ur Ivar Andersens reportagebok Afghanistans enda gris – och andra vykort från imperiernas kyrkogård med bilder av Christoffer Hjalmarsson. Läs mer ”De som vi skickar tillbaka – utdrag ur Ivar Andersens bok Afghanistans enda gris”

Välkommen till vår nya sajt

På vår nya sajt är det enklare än någonsin att beställa våra böcker. Ett par klick bara, så är du klar. Eftersom allt ingår i det låga priset är det tydligt för dig redan från början vad din beställning kommer att kosta.

För medier och samarbetspartners är den nya sajten enklare att navigera på och tydligare än tidigare. Allt pressmaterial hittar du direkt under respektive bok- och författarpresentation på sajten.

Det går också utmärkt att söka efter det material du letar efter i vår blixtsnabba bok- och författarsök.

Saknar du någonting, hör av dig!